Passie in meerdere vormen...

In de hitte van de keuken

Workshop serie voor jonge componisten, arrangeurs en producenten (1996-1997)

Onder leiding van Willem te Voortwis en Marcel Kramer krijgt jong talent gedurende een aantal workshops inkijk in de wereld van de audio voor radio en TV commercials.

Vraag/ probleemstelling
Er bestaat weinig training voor de aansluiting van jonge componisten, arrangeurs en producenten op ‘de markt’. Compositie- en arrangeurs kwaliteiten toepassen en toetsen aan de eisen van de kijker-luisteraar van reclamespots, vraagt om een intensieve en gerichte training.

De workshops
Tal van spots worden bestudeerd. Van eerste ontwerp/storyboard tot film en van de eerste muziekschetsen tot volle orkestratie, zoals de opname met het Londons Philharmonisch Orkest voor CENTERPARCS. Of die van CAMEL TROPHY, POSTBANK, EFTELING en MILKA. Allemaal enorm verschillend.

Muziek om naar te kijken

Ook komen een aantal uiteenlopende spreekstemmen van bekende Nederlanders zoals Edwin Rutten, Carry Tefsen, Hans van Willigenburg of Hans Kazan, Fred Delfgaauw (Theatermaker), Ton Lensink (Tita Tovernaar), als voice-over, voorbij. Met uiteraard alle mooie verhalen er omheen voor de broodnodige jeu. Verder uiteraard muzikale kopstukken als Ruth Jacott, Laura Vighi, Bert Heerink, Karin Bloemen, Julia Loco, Rob Janszen, Lisa Borey, Eddy Conard,  en een aantal top instrumentalisten. Ieder met zijn of haar unieke stijl en kwaliteit. De kunst is om ze voor de juiste spot te scouten.
Hier hoor je er een aantal

Een film op de radio

Tot slot wordt een bekend reclamebureau bezocht en als afsluiting wordt een bestaande commercial door de cursisten opnieuw van muziek en voice-over voorzien.

willemenyolanda.nl™ deel je met: