Passie in meerdere vormen...

La chanson en balade

Wanneer je al ruim 15 jaar Franse chansons meeneemt naar optredens
en je er ook steeds weer naar gevraagd wordt, is het tijd voor een avondvullend concert programma.

In 2016 gaan we van start met een trailer, een flyer,
Facebook La chanson en balade én…hopen we jullie als publiek te ontmoeten in:

 


La chanson en balade

“Het begon met een kleine melodie, die we oppikten op straat, omdat ze iets leek te begrijpen van onze liefdes, verlies, dromen en geheimen.”

In La chanson en balade beschrijven Yolanda, Xandra en Willem vergezichten die ze zien in hun achteruitkijk spiegel. Op reis in een land waar achteromkijken tot kunst is verheven. Met melodieën en teksten die steeds opnieuw weten te raken, omdat ‘gisteren’ simpelweg nog iets aan ons kwijt wil.

Drie muzikale persoonlijkheden meten zich met het chanson zoals alleen echte liefhebbers dat kunnen. Elk vanuit een eigen unieke invalshoek. Elk gebaseerd op vakmanschap.

In La chanson en balade blijken de chansons, tot soms wel 80 jaar oud, niets aan kracht te hebben ingeboet. Zelfs gewonnen, zoals een goede wijn de tijd neemt voor een vol bouquet.

Piaf, Brassens, Lenorman, Duteil, Brel en andere beroemde vertolkers krijgen de hommage die ze verdienen!

 

Yolanda Tangelder zang en percussieIMG_1952
Met een voorliefde voor liederen met een vertellend karakter steelt ze al vele jaren de harten van haar publiek. De chansons en schilderachtige taal lijken haar op het lijf geschreven en krijgen een bijzonder, eigen stempel.

 

2011_12_11_Stephantasia4Willem&Yolanda_0262Willem te Voortwis accordeon, piano en compositie
Schildert graag harmonische vergezichten en componeert verrassende rode draden in de voorstelling. Met zijn ‘eigenzinnige jeugdliefde’ de accordeon en zijn filmische pianospel, laat hij horen dat een lied, elke voorstelling opnieuw een band moet smeden met het publiek.

 

Xandra Storm Orgue de Barbariepersfoto close up
Bevlogen docent Frans, met hart en ziel francofiel en ‘tourneur de manivelle’, orgeldraaier. Zij speelt en zingt als enige in Nederland met haar Orgue de Barbarie Franse chansons in de straten en cafés et en plus…zij blijkt in het nieuwe theaterprogramma La chanson en balade een verteller pur sang!

La chanson en balade. Boekingen:
willemenyolanda.nl & orguedebarbarie.nl