Passie in meerdere vormen...

Finalist in het 32e Concours de la Chanson

Begin december 2015 begonnen we, samen met Xandra Storm, aan een klein avontuur. flyer 32e concours de la chanson
We stuurden een video van drie van onze chansons naar het 32e Concours de la Chanson van de Alliance Française. De selectie uit 100 inzendingen en daarna uit 30 audities was onze wedstrijdaanloop. We hoorden bij de 8 finalisten en de organisatie had gekozen voor een chanson met het Orgue de Barbarie en ons Nederlandse chanson ‘de Zomer’ van Willem, dat Xandra prachtig had vertaald in het Frans.

Na het op maat maken van onze liederen, het laten maken (in Frankrijk) van een Orgel-carton in Karaoke-versie en talloze andere kleine voorbereidende acties waren we klaar voor de finale op 20 maart 2016 in Theater Diligentia, Den Haag.

 

Concours de la Chanson interview Gelderlander 3 februari 2016Aangemoedigd door een mooie schare fans traden we op met Que reste-t-il de nos amours (Charles Trenet, 1942) begeleid door Orgue de Barbarie (Xandra Storm) met accordeon, en met L’été (een eigen compositie uit 2008 van Willem vertaald door Xandra) begeleid op accordeon. Het was een mooie acte de présence…

 
 
 

dlC1en2

willemenyolanda.nl™ deel je met: