Passie in meerdere vormen...

Concert ‘Tijdloos’

Een reis door de tijd met het tijdloze ‘chanson’

Op 6 mei 2012 ging ons nieuwe concertprogramma ‘Tijdloos’ in première. Een bijzondere voorstelling met niet alleen het Franse chanson, maar ook ‘chansons’ uit andere landen omdat elke taal haar eigen unieke verhaal vertelt. Tijdloos, omdat de melodieën en de teksten ons steeds opnieuw weten te raken.


Meer over de muziek

Yolanda Tangelder en Willem te Voortwis nemen de luisteraar mee op reis door de tijd, langs prachtige chansons. En dan niet alleen het Franse chanson, dat vrij vertaald luisterlied betekent, maar ook ‘chansons’ uit andere landen. Stuk voor stuk bijzondere verhalen in muziek gegoten. In ‘Tijdloos’ laat Yolanda horen dat zij een begenadigd verteller is. Van Edith Piaf tot Jacques Brel en via Herman van Veen en Lenny Kuhr naar componisten als Stevie Wonder en Kurt Weill tot het speciaal voor haar geschreven werk van haar vaste begeleider Willem te Voortwis. Tijdloos, omdat de melodieën en de teksten ons steeds opnieuw weten te raken en elke taal haar eigen unieke verhaal vertelt. Over liefde, verlies, dromen en geheimen, waarin we allemaal gelijk en van alle tijd zijn.

De pers over de musici: ‘Een prachtige stem, een eigenzinnige accordeon, een romantische piano en een snufje percussie, meer hebben deze rasmuzikanten niet nodig voor een bijzonder concert’.

willemenyolanda.nl™ deel je met: