Passie in meerdere vormen...

Bio

Yolanda Tangelder Zang en Percussie

Zij wordt al jong herkend als een bijzonder zangtalent en kiest voor een eigen route. Tijdens en na haar opleiding aan het Hilversums conservatorium zingt ze in uiteenlopende bands en heeft al snel een eigen trio.
Met een voorliefde voor muziek met een vertellend karakter steelt ze de harten van haar publiek met onder meer prachtige vertolkingen van beroemde Franse chansons. Popmuziek en speciaal voor haar geschreven muziek krijgt door haar benadering een bijzonder stempel en dat is misschien wel de beste samenvatting van haar zangtalent: eigen. Op de voorgrond in bekende radio en televisie reclamespots als Centerparcs, Peek en Cloppenburg en Barbie of in de wereldwijd gehoorde dansmusicals voor professionele dansers, die zij samen met Willem te Voortwis produceerde. En achter de schermen als producente, tekstschrijver en vooral zangdocente.


Willem te Voortwis
Piano en Keyboard, Accordeon, Compositie en Muziekproductie.

Foto: Stephan Laarhuis (Winterswijk)Al tijdens zijn conservatorium opleiding richt hij zich op de combinatie van musiceren, componeren en produceren.
Als keyboardspeler toert hij met Nederlandse topacts als Spargo, Daniel Sahuleka en de jonge Ruth Jacott in Central Park.
Als songschrijver/componist schreef hij voor de winnaars van de grote TV talentenjachten, voerde compositieopdrachten uit voor de provincie Gelderland en schreef werken die uitgevoerd werden door het Metropole Orkest. Veel mensen kennen hem daarnaast als producent van bekende reclamespots,  waaronder PTT, Postbank, Mexx, Centerparcs en Milka. Rond de milleniumwisseling schrijft hij een aantal theaterproducties, waarin de accordeon een bijzondere rol speelt. Naast CD producties voor aanstormend talent ontwerpt hij stimulans projecten voor amateur kunstenaars in samenwerking met Kunst en Cultuur Gelderland. En zoals hij het zelf stelt:  “Ik wil steeds opnieuw de spanning tussen de muziek en het publiek begrijpen.  Daarom schrijf ik en daarom speel ik”

willemenyolanda.nl™ deel je met: